Կարտոֆիլի օգտակար հատկություններն ու բուժիչ կիրառումը
ԼԱՅՖԿարտոֆիլը լայնորեն կիրառվում է մեր սննդակարգում: Բժկության մեջ հիմնականում օգտագործվում է նրա թարմ հյութը, ծաղիկները և պալարները:
Կարտոֆիլի օգտակար հատկությունները
Պալարներից թարմ պատրաստված հյութը օգտագործվում է ժողովրդական բժշկության մեջ որպես այրվածքները բուժող միջոց: Ինչպես նաև կիրառվում է գաստրիտի, ստամոքսի խոցի և տասներկումատնյա աղիքի խոց բուժման համար:
Այս բույսի բուսական մզվածքը աղիքի մկանների վրա ունի սպազմոլիտիկ ազդեցություն:
Զգուշացում. կարտոֆիլի ցողունները,ինչպես նաև պալարները, թարմ վիճակում օգտագործելու դեպքում կարող են առաջացնել ծանր թունավորվումներ:
1
Վթար է․ դեկտեմբերի 1-ին, 3-ին և 4-ին ջուր չի լինելու
2
Վթար․ ջուր չի լինելու դեկտեմբերի 2-ին և 3-ին
3
Հորոսկոպի 3 նշան, որոնց կայցելի դժբախտությունը այս տարվա վերջին
4
Դպրոցական աղջկան թմրանյութ են տվել, սեռական բռնություն գործադրել և 12 օր պահել՝ իր կամքին հակառակ
5
Երիտասարդ տղամարդիկ դպրոցական աղջկան խաբեությամբ անտառ են տարել, խոշտանգել և դանակահարել․ ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ



