Սա ամենաօգտակար դեսերտն է, որ կարելի է պատկերացնել. ողջ գաղտնիքը գլխավոր բաղադրիչի մեջ է (լուսանկարներ)
ՖՈՏՈՇատ երեխաներ չեն սիրում կաթնաշոռ: Բայց այդ մթերքի օգտագործումն ուղղակի անհրաժեշտ է, քանի որ այն պարունակում է սպիտակուց և օրգանիզմի համար անփոխարինելի ամինաթթուներ: Մի մտահոգվի՛ր, քանի որ օգտակար մթերքները նույնպես կարելի է համեղ պատրաստել :
Առաջարկում ենք ձեզ օրիգինալ և պարզ բաղադրատոմս, որը հիշեցնում է ծույլ կարկանդակներ: Ոչ միայն երեխաները, այլ նույնիսկ մեծահասակները չեն նկատի, որ այդ նրբահամ քաղցրավենիքը պատրաստված է կաթնաշոռով: Միայն այս դեսերտի տեսքից բարձրանում է մարդու տրամադրությունը, իսկ այն պատրաստելը՝ պարզից էլ պարզ է:
Կաթնաշոռով արևիկներ
Բաղադրիչներ
500 գ. կաթնաշոռ
4 ճաշի գդալ շաքարավազ
2 ձու
6 ճաշի գդալ սպիտակաձավար
2 ճաշի գդալ ալյուր
250 գ. պահածոյացված դեղձ
Եգիպտացորենի ձողիկներ
Վանիլին
Պատրաստման եղանակը
1 Խառնել ձուն շաքարավազի հետ
2 Թասի մեջ լցնել կաթնաշոռը, սպիտակաձավարը, ալյուրը և այդտեղ ավելացնել ձուն ու շաքարավազը
3 Կտրատել դեղձը և թողնել այն ափսեի մեջ, որպեսզի հյութը դուրս տա
4 Ստացված զանգվածից պատրաստել գնդիկներ: Յուրաքանչյուր գնդիկի մեջտեղում դնել մի կտոր դեղձ
5 Եփել գնդիկները եռման ջրում հինգ րոպե: Պատրաստի գնդիկները կբարձրանան ջրի երես
6 Թողնել գնդիկները ցամաքեն, իսկ այդ ընթացքում մանրացնել եգիպտացորենի ձողիկները: Թաթախել գնդիկները ձողիկի փշուրների մեջ
Այս դեսերտը շատ ախորժելի տեսք է ունենում: Կարելի է ուտել անմիջապես պատրաստելուց հետ, կամ, թողնել սառչի և համտեսել թեյի հետ: