Ամանորյա թխվածք սառեցրած բալով և սուֆլեով
ԼԱՅՖԲաղադրիչներ
- Բեզեի համար`
- շաքարավազ - 120 գր
- ձվի սպիտակուց - 3 հատ
- Կաթնաշոռային շերտի համար՝
- շաքարավազ - 150 գր
- թթվասեր - 150 գր
- վանիլին - 2 գր
- աղ - 1 պտղունց
- ձու - 2 հատ
- օսլա (крахмал) եգիպտացորենի - 2 ճ/գ
- կաթնաշոռ - 300 գր
- Բալի շերտի համար՝
- օսլա (крахмал) եգիպտացորենի - 2 ճ/գ
- շաքարավազ - 100 գր
- բալ - 350 գր (սառեցրած)
- Փխրուն խմորի համար`
- կարագ - 200 գր
- ալյուր - 400 գր
- շաքարավազ - 150 գր
- աղ - 1 պտղունց
- վանիլին - 2 գր
- թթվասեր - 2 ճ/գ
- ձվի դեղնուց - 3 հատ
- փխրեցուցիչ - 5 գր
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք փխրուն խմորը: Ալյուրը, աղը, փխրեցուցիչը, կարագը, վանիլինը և շաքարավազը ձեռքերով խառնում ենք մինչև ստանանք մանր փշուրներ: Այնուհետև ավելացնում ենք ձվի դեղնուցները, թթվասերը և խմոր ենք հունցում:

- Խմորը երկար հունցելու կարիք չկա, բավարար է միայն գնդի տեսք տալ: Ստացված խմորը պետք է կպչուն չլինի, եթե նկատում ենք, որ խմորը կպում է ձեռքերին, կարող ենք մի քիչ ալյուր ավելացնել:

- 26սմ տրամագծով ձևամանի մեջ ձևաթուղթ ենք դնում և խմորը տարածում, այնպես որ կողային հատվածները բարձր լինեն: Խմորը հեշտությամբ տարածելու համար կարող ենք ձեռքերին մի քիչ ալյուր ցանել:

- Այժմ պատրաստում ենք կաթնաշոռային շերտը: Կաթնաշոռը, շաքարավազը, ձվերը, թթվասերը, վանիլինը, աղը և օսլան հարում ենք բլենդերով մինչև ստանանք համասեռ զանգված:

- Բալը հալեցնում ենք և հյութը քամում: Պատրաստում ենք օսլայով և շաքարավազով խառնուրդ, որը թույլ չի տա որպեսզի բալը խոնավեցնի խմորը:

- Պատրաստված խառնուրդի 1/3 մասը լցնում ենք խմորի վրա, ավելացնում բալի շերտը և վրան ենք լցնում օսլայով խառնուրդի մնացած մասը:

- Այնուհետև հավասարաչափ տարածում ենք կաթնաշոռային շերտը և կես ժամ թխում մինչև 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում:

- Այժմ պատրաստում ենք բեզեն: Ձվերի սպիտակուցները հարում ենք այնքան, որ ամանը շրջելիս զանգվածը չթափվի: Շարունակում ենք հարել և քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազը:

- Ջեռոցից հանում ենք արդեն եփված կարկանդակը, սակայն ջեռոցը չենք անջատում՝ թողնում ենք 150 աստիճան ջերմաստիճանի վրա:

- Բեզեն լցնում ենք ձևավորման պարկի մեջ և կաթնաշոռային շերտի վրա շրջանաձև ձևավորում ենք:

- Ապա կարկանդակը տեղադրում ենք 150 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և թխում 15-20 րոպե: Բեզեի շերտը պետք է լավ եփվի, բայց չայրվի: Կարկանդակը ջեռոցից հանում ենք և թողնում ձևամանի մեջ սառչի և դուրս ենք բերում արդեն միայն ամբողջությամբ սառը վիճակում: Վերջում կարկանդակի վրա շաքարի փոշի ենք շաղ տալիս և ձևավորում ըստ ցանկության:

- Բարի ախորժակ:
1
Հորոսկոպի 3 նշան, որոնց կայցելի դժբախտությունը այս տարվա վերջին
2
Վթար է․ դեկտեմբերի 1-ին, 3-ին և 4-ին ջուր չի լինելու
3
Վթար․ ջուր չի լինելու դեկտեմբերի 2-ին և 3-ին
4
42-ամյա կնոջը սպանողին գտել են․ ով է նա. մանրամասներ
5
Դպրոցական աղջկան թմրանյութ են տվել, սեռական բռնություն գործադրել և 12 օր պահել՝ իր կամքին հակառակ




