Սմբուկն ամենաօգտակար բանջարեղենն է. գիտնականների ցնցող բացահայտումը
ԼԱՅՖԳիտնականները պարզել են, որ ամենաօգտակար բանջարեղենը ոչ թե ավոկադոն է կամ ծաղկակաղամբը, այլ հասարակ սմբուկը, որն իր օգտակար հատկությունները չի կորցնում մշակման և ոչ մի տեսակից հետո: Գիտնականների խոսքով` սմբուկն անչափ հարուստ է վիտամիններով, հանքանյութերով ու այլ օգտակար նյութերով:

Հենց սմբուկն է համարվում ամենահզոր հակաօքսիդանտը: Սմբուկների մեջ պարունակվում է հսկայական քանակությամբ ֆիտոնուտրիենտներ ու քլորոգենաթթու: Հետաքրքրական է, որ անկախ թե ինչ ուստեստի մեջ են սմբուկներն օգտագործվում, դրանք երբեք չեն կորցում իրենց օգտակար հատկությունների նույնիսկ մի մասը:
Սմբուկի այս յուրահատուկ հատկությունների շնորհիվ` բժիշկները խորհուրդ են տալիս ավելի հաճախ օգտագործել սմբուկ` ավելացնելով այն տարբեր աղցաններին ու ճաշատեսակներին:
1
Հորոսկոպի 3 նշան, որոնց կայցելի դժբախտությունը այս տարվա վերջին
2
Վթար․ ջուր չի լինելու դեկտեմբերի 2-ին և 3-ին
3
Դպրոցական աղջկան թմրանյութ են տվել, սեռական բռնություն գործադրել և 12 օր պահել՝ իր կամքին հակառակ
4
42-ամյա կնոջը սպանողին գտել են․ ով է նա. մանրամասներ
5
Երիտասարդ տղամարդիկ դպրոցական աղջկան խաբեությամբ անտառ են տարել, խոշտանգել և դանակահարել․ ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ



