Հրեական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստը՝ «Ֆորշմակ»
ԼԱՅՖԲաղադրամասեր
Ծովատառեխ (сельдь) – 1 հատ (կամ փափկամիս՝ 300 գ),
Սոխ – 2 հատ,
Սպիտակ հաց – 2 կտոր,
Կարագ – 100 գ,
Խնձոր (կանաչ, թթու) – 1 հատ,
Պինդ եփած ձու – 2 հատ,
Կաթ – 1.5 բաժակ,
Աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Հացի կտորները թրջել կաթի մեջ՝ մինչև լրիվ փափկելը: Մաքրել ծովատառեխը, կեղևազրկել խնձորները, հեռացնել միջուկը, մաքրել սոխը, պինդ եփել ձվերը և սառեցնել: Բոլոր բաղադրիչները անցկացնել մսաղացով: Հացերը մի փոքր քամել և ավելացնել ստացված զանգվածի մեջ: Ամբողջը նորից լավ խառնել: Ավելացնել աղ և պղպեղ:
Վերջում ավելացնել փափուկ կարագը և նորից լավ խառնել: «Ֆորշմակը» պատրաստ է, մատուցել սև հացի հետ:
1
Հորոսկոպի 3 նշան, որոնց կայցելի դժբախտությունը այս տարվա վերջին
2
Վթար է․ դեկտեմբերի 1-ին, 3-ին և 4-ին ջուր չի լինելու
3
Վթար․ ջուր չի լինելու դեկտեմբերի 2-ին և 3-ին
4
42-ամյա կնոջը սպանողին գտել են․ ով է նա. մանրամասներ
5
Դպրոցական աղջկան թմրանյութ են տվել, սեռական բռնություն գործադրել և 12 օր պահել՝ իր կամքին հակառակ



