Ալկոհոլի ևս մեկ բացասական հետևանք
ԼԱՅՖԲոլորին հայտնի է, որ թթվաշ մրգերը և քաղցրավենիքը բացասաբար են անդրադառնում ատամների վրա։ Այս ամենից բացի, բրիտանացի ստոմատոլոգները հայտնում են ատամներին վնասող մեկ այլ թաքնված աղբյուրի՝ ալկոհոլի մասին։
Մասնագետները պնդում են, որ ընդամենը մեկ գավաթ գինին կարող է հանգեցնել ատամների վնասմանը, իսկ քանի որ սպիտակ գինին պարունակում է բազմաթիվ քայքայող թթուներ, նրանք խորհուրդ են տալիս նախապատվությունը տալ կարմիր գինիներին։
Թթուն էմալը փափկեցնող հատկություն ունի: Այն թուլացնում է ատամների կառուցվածքը: Երբ էմալը մաքրվում է, նրա տակ գտնվող նյարդերը կարող են բացվել, ինչը կարող է հանգեցնել բարձր զգայունության ու ցավի։
Ստոմատոլոգները նշում են, որ նեխուրն ու պանիրը ատամների մաքրման բնական լավ միջոց են ալկոհոլային խմիչքներ օգտագործելու ժամանակ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը: