Գլխացավի պատճառ կարող է լինել ուտելիքը
ՖՈՏՈՀաճախակի գլխացավերը շատ հաճախ կախված է այն բանից, թե ինչ եք ուտում: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս հաճախակի գլխացավերից խուսափելու համար հետևել սննդակարգին, քանի որ հնարավոր պատճառը կարող է լինել սիրելի սննդամթերքը:
Շոկոլադ: Եթե դուք շոկոլադի մեծ սիրահար եք, ապա այս նորությունը փոքր-ինչ կտխրեցնի: Տանին, կոֆեին պարունակող շոկոլադը խթանում է միգրենի առաջացումը:
Կծու պղպեղ: Կծու պղպեղը շատ կարևոր և օգտակար է: Սակայն ոչ նրանց համար, ովքեր հաճախակի գլխացավեր են ունենում: Այն հակացուցված է միգրենով տառապող մարդկանց համար:
Զեյթուն: Եթե դուք ամիսը մեկ-երկու զեյթուն եք ուտում, ապա դա շատ նորմալ է: Սակայն, եթե զեյթունը մշտապես ձեր սեղանին է, ապա դրանում պարունակող տիրամինը կարող է կուտակվել և միգրեն առաջացնել:
Սուրճ, թեյ, կոլա: Այս ըմպելիքները պարունակում են կոֆեին: Եվ դա գրգռում է նյարդային համակարգը, բարձրացնում է ճնշումը, ինչն էլ գլխացավի պատճառ է:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը: