Այլևս երբեք նույն ջուրը երկու անգամ չեռացնեք. Ինչո՞ւ
ՖՈՏՈՊարզվում է՝ շատ վտանգավոր է տաքացնել թեյնիկի մեջ արդեն սառեցված ջուրը,- այս եզրահանգմանն են եկել գիտնականները:
Ինչքան շատ եք ջուրը նորից եռացնում, այդքան ավելի շատ է այն կեղտոտվում նոր նյութերով` մեծանում է թունավոր նյութերի քանակը:
Տներում օգտագործվող ջուրը պարունակում է ոչ միայն օգտակար բաղադրիչներ, այլև քլորի էլեմենտներ, վնասակար բաղադրիչներ, որոնց վերացնելը դժվար է նաև ժամանակակից ֆիլտրերի համար:
Ինչպես գիտենք, ջուրը մանրէազերծելու և մաքրելու լավագույն միջոցներից մեկը այն եռացնելն է, որից հետո վերացվում են բակտերիաները, քլորի պարունակությունը: Սակայն բազմաթիվ փորձարկումներից հետո պարզ է դարձել, որ ծանր մետաղները ջրի եռացնելուց հետո չեն վերանում, իսկ քլորի որոշ մասնիկներ եռացնելուց հետո կարող են վերածվել շատ վտանգավոր նյութերի:
Եթե մի քանի անգամ եռացնենք ջուրը, ապա նրա մեջ առկա ֆտորը կվերածվի ֆտորիդի, որը կարող է կանանց մոտ առաջացնել անպտղություն:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը: