Բրինձի առողջորար հատկություններն ու երկարակեցության գաղտնիքը
ՖՈՏՈՃապոնացիները կարծում են, որ բրնձի մեջ է թաքնված երկարակեցության գաղտնիքը: Հայտնի է, որ ճապոնացիների ու հնդկացիների համար բրինձը երկրորդ հաց է:
150 գրամ բրնձի մեջ ճարպերը ոչ ավելի են, քան հացի 1/3-ում, սակայն սպիտակուցն այնքան է, որքան 1 բաժակ կաթում, կալցիում`որքան 1 լոլիկում, մագնեզիումը`որքան ծնեբեկի 5 ցողունում: Եփած բրնձի օգտակար բաղադրիչների ցանկը հավելվում են B և E խմբի վիտամինները, երկաթը:
Ինչպես հայտնում է organicfacts.net-ը` բրինձը պետք է օգտագործել գդալներով` ըստ տարիքի, այսինքն` եթե 25 տարեկան եք, 25 գդալ բրինձ պետք է օգտագործեք: Բրինձը պետք է լվանալ և լցնել ապակյա տարայի մեջ, տարան լցնել եռման ջրով, փակել այն և դնել սառնարանում: Առավոտյան քամեք ամբողջ ջուրը: Մեկ լի գդալ բրինձ վերցրեք և ուրիշ ջրում եռացրեք 3-4 րոպե: Կերեք դա դատարկ ստամոքսին, նախընտրելի է 08:30-ին: Այնուհետև եռացրած սառեցրած ջուր լցրեք մնացած բրնձի վրա և պահեք սառնարանում՝ մինչև հաջորդ առավոտ: Կրկնեք այս գործողությունն ամեն օր՝ մինչև ողջ բրնձը սպառվի: Հիշեցնենք որ բրինձը պետք է ուտել առանց աղի:
Հայտնի է, որ բրնձով օրգանիզմի մաքրումը նպաստում է նյութափոխանակության կարգավորմանը և ավելորդ կիլոգրամներից ազատվելուն: Դիեոտոլոգները խորհուրդ են տալիս առավոտյան բրինձը ուտելուց հետո նախընտրելի է ոչինչ չուտել և չխմել մոտ 3 ժամ: Այս մեթոդը կօգնի նաև ազատվել մեջքի, հոդերի ու պարանոցի ցավերից, կանխում է քաղծկեղը, սակայն արդյունքը միանգամից չի նկատվի, քանի որ այս բուժումն ազդում է աստիճանաբար:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը: