Լայմի օգտագործումը՝ որպես հիգիենային և առողջությանը հետևելու լավագույն տարբերակ
ՖՈՏՈԼայմն իր օգտակարութամբ և թթվայնությամբ գերազանցում է նույնիսկ կիտրոնին: Այն ավելի թթու և հագեցած է համային հատկանիշներով` քան կիտրոնը: Լայմն ունի ավելի սուր բույր և հաճելի դառնություն, որը բնորոշ է արևադարձային մրգերին:
Հիգիենայի պահպանման տեսանկյունից մենք կարող ենք հետևել նաև բնական միջոցներով, որոնցից մեկն էլ լայմն է: Լայմն օգտագործվում է նաև թևատակերի մաշկի խնամքի համար, աշխատում է որպես բնական դեզադորանտ, երկրորդ` այն սպիտակեցնում է մաշկը:
Լայմի թթուն սպանում է բակտերիաները, որոնք տհաճ հոտի պատճառ են դառնում, և առանձնահատուկ դեպքերում կարելի է այն օգտագործել որպես դեզադորանտ: Որպեսզի թևատակերի մաշկը սպիտակեցվի, խորհուրդ է տրվում խառնել լայմի հյութը վարսակի ալյուրի և մի փոքր մեղրի հետ, ստացված խառնուրդը քսել թևատակերի շրջանում և թողնել մեկ ժամ:
Լայմը լավացնում է մարսողությունը, նպաստում է ատամների էմալի ամրապնդմանն ու մասնակի սպիտակեցմանը : Լայմ խորհուրդ է տրվում օգտագործել վիտամինային պակասի ժամանակ, իսկ երիկամային հիվանդության դեպքում անհրաժեշտ է թեյի մեջ ավելացնել լայմի հյութը :
Լայմը հանգստացնում է նյարդային համակարգը, լավացնում է ինքնազգացողությունն ու բարձրացնում տրամադրությունը: Խոհանոցում շատ է օգտագործվում կոկտեյլների, աղցանների, ջեռոցում եփվող ձկնային և մասյին ուտեստների ժամանակ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը: