15 oգտակար խորհուրդ, որոնք կփոխեն հայացքը նույնիսկ սովորական բաների նկատմամբ
ՖՈՏՈAdMe.ru-ն ներկայացնում է 15 կենցաղային խորհուրդներ, որոնք երբեք ավելորդ չեն, չէ՞ որ դրանք կարող են բավական հեշտացնել ձեր առօրյա կյանքը։
-
Որպեսզի կոտլետներն ավելի համեղ լինեն հարկավոր է ֆարշը (սոխով, աղով և համեմունքներով) սառնարանում թողնել 5-6 ժամ, քանի որ միսը մի փոքր մարինացվում է, կոտլետներն էլ ստացվում են չափազանց համեղ։
2. Կոկորդի ցավի դեպքում հիլով տաք կաթը կօգնի արագ վերացնել բորբոքումը և կբուժի կոկորդը:
3. Հեշտ և արագ խարույկ վառելիս հիշեք չիպսերի մասին. դրանք ավելի լավ են վառվում, քան ցանկացած հատուկ հեղուկ: Չիփսերը լավ են այրվում նույնիստ թաց փայտի հետ
4. Ատամի մածուկը քսեք այրվածքի դեպքում և այն անմիջապես կվերացնի ցավն ու տհաճ զգացողությունները:
5. Պարզվում է՝ որպեսզի կարտոֆիլը արագ եփվի, կաթսայի մեջ մի քիչ կարագ է պետք ավելացնել:
6. Ինչպես ստուգել ձվի թարմությունը. թարմ ձվերը իջնում են սառը ջրի տակ, իսկ հին ձվերը բարձրանում են դեպի վերև:
7. Խմորի մեջ ինչով փոխարինել ձվերը. թխվածքի մեջ ձուն կարելի է փոխարինել բանանով: Կես բանանը հավասար է 1 ձվի:
8. Ապակու վրայից սոսինձը մաքրելու համար դրա վրա քսեք սովորական ձեթ, թողեք 10 րոպե, ապա մաքրեք թղթե անձեռոցիկով:
9. Որպեսզի լոբազգիները արագ եփվեն, դրանք եփեք առանց աղի, 5-10 րոպեն մեկ ավելացրեք 1 ճաշի գդալ սառը ջուր:
10. Հագուստի վրայից ներկը մաքրելու համար օգնության է հասնում ացետոնը: Իսկ հետքը լրիվ մաքրելու համար օգտագործեք անուշադրի սպիրտ:
11. Կոշիկներն արագ չորացնելուն կօգնի աղը: Աղը տաքացրեք թավայի մեջ, լցրեք գուլպայի մեջ և դրեք թաց կոշիկի մեջ: Եթե առաջին անգամից չի չորանում, կրկնեք:
12. Խոհանոցի վատ հոտից ազատվելու համար 1 ճաշի գդալ քացախը եռացրեք մինչև լրիվ գոլորշանալը:
13. Չորացած կիտրոնը փրկելու համար այն 2 ժամ պահեք ջրում և այն կստանա իր առաջվա թարմ տեսքն ու համը :
14. Նոր կոշիկը լայնացնելու համար հագեք այն հաստ գուլպաներով և ֆենով տաքացրեք 10 րոպե:
15. Գլխացավը հանգստացնելու համար ճակատը շփեք կիտրոնի շերտով: Այդ բույրը գերազանց հանգստացնում է:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը: