Սպիտակ ձո՞ւ, թե՝ շագանակագույն
ԼԱՅՖԱմերիկացի դիետոլոգները պնդում են, որ շագանակագույն ձվերը ավելի շատ սննդանյութեր են պարունակում, քան սպիտակները։ Գաղտնիք չէ, որ երբ խոսքը վերաբերում է սննդին՝ մակարոնեղեն, ալյուր, հաց, շագանակագույնը ավելի նախընտրելի է, պնդում են նրանք։
Բայց շագանակագույն եւ սպիտակ կճեպով ձվերը իրարից ոչնչով չեն տարբերվում, եւ դա անգամ նշված է ձվի տուփերի վրա։ Դրանք պարունակում են մոտ 70 կալորիա, 6 գրամ սպիտակուցներ, ինչպես նաեւ մեծ քանակությամբ վիտամին В։
Իսկ մասնագետները պնդում են, որ ձվի որակը ուղղակիորեն պայմանավորված է ֆերմերների՝ հավերին տված կերով, եւ գույնն արդեն կապ չունի։ Ընդ որում օրգանական հավերին հակաբիոտիկներ կամ թունաքիմիկատներ պարունակող նյութեր չեն տալիս։ Եվ քանի որ նրանց վանդակներում չեն պահում, նրանք նաեւ սնվում են մաքուր օդին։ Հաջորդ անգամ խանութ գնալիս հաշվի մի առեք ձվի գույնը, այլ փորձեք պարզել, թե ինչով է ֆերմերը կերակրել հավին, որն էլ ածել է այդ ձուն։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը: