Օրվա բաղադրատոմսը. Ինչպես պատրաստել թթու լավաշ
ԼԱՅՖԲաղադրիչներ
խնձոր – 3 հատ (միջին)
սալոր – 8 հատ (միջին)
Պատրաստման եղանակ
- Մաքրում և կտրատում ենք սալորն ու կեղևահանված խնձորը:

- Հարում ենք բլենդերով կամ աղում: Ստացված պյուրեանման զանգվածը 1 սմ հաստության շերտով քսում ենք պերգամենտային թղթով պատված տապակի վրա:

- Տեղափոխում ենք ձևամանը 150 աստիճան տաքացրած ջեռոց 20 րոպեով: Թթու լավաշի ջեռոցում մնալու ողջ ընթացքում հարկավոր է ջեռոցի դուռը բաց թողնել:
Պատրաստի թթու լավաշը զգուշորեն առանձնացնում ենք պերգամենտային թղթից: Եթե թուղթը դժվարությամբ է պոկվում, ապա հարկավոր է թթու լավաշը մի փոքր էլ չորացնել ջեռոցում:
- Պատրաստի թթու լավաշը կտրատում ենք երկար շերտերով և փաթաթում ռուլետի նման:

- Եվ ահա այն պատրաստ է:

Ի դեպ, թթու լավաշը հարկավոր է պահել չոր ապակե տարայի մեջ համեմատաբար սառը տեղում:
Աղբյուրը` Blog.1in.am
1
Amio Era․ Ամիօ բանկի ներդրումը կրթական համակարգում
2
Հայտնի դերասանի տանը 2 դիակ է հայտնաբերվել. մանրամասներ
3
Զինծառայողներն ստանալու՞ են ամանորյա պարգևավճար
4
Զինվորը, ով սպանել էր տղամարդուն և բռնաբարել նրա կնոջը, ինքնասպան է եղել կալանավայրում
5
36 ժամ ջուր չի լինելու դեկտեմբերի 23-ին, 24-ին և 25-ին



