Ճիշտ նախաճաշելու արվեստը
ՖՈՏՈԴիետոլոգները վերջին տարիներին կազմել են այն մթերքների ցուցակը, որոնք պետք չէ ուտել նախաճաշին: Ցուցակի առաջին տեղում են սառը ըմպելիքները, ապխտած մթերքները, յոգուրտը, խուրման, քաղցրեղենը:
Բանանը հագեցած է մագնեզիումով, և եթե այն ուտեք քաղցած ժամանակ, կարող է խախտվել կալիումի և մագնեզիումի բալանսը: Դրանից կարող է տուժել սրտանոթային համակարգը:
Յոգուրտը նպատակահարմար չէ նախաճաշին, քանի որ դատարկ ստամոքսում այն ամբողջովին կորցնում է իր օգտակար ազդեցությունը: Ավելի լավ է այն քնելուց առաջ ուտել:
Նարնջի հյութը դատարկ ստամոքսում կարող է գաստրիտ առաջացնել:
Խուրման և լոլիկը նպաստում են քարերի առաջացմանը:
Առավոտյան քաղցրավենիք ուտելը հավասարզոր է շաքարախտին մեծ թափ հաղորդելուն: Հում բանջարեղենը կարող է նպաստել ստամոքսում հեղուկի արտադրմանը:
Օրը սկսեք ճիշտ նախաճաշից:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը: