Յուրահատուկ փաստեր բրնձի մասին, որոնք քչերին են հայտնի
ԼԱՅՖԳոյություն ունեն բրնձի բազմաթիվ տեսակներ և փորձագետները որոշել են պարզել, թե բրնձի որ տեսակն է ավելի օգտակար և որ դեպքերում է հարկավոր օգտագործել: Օրինակ կլոր բրինձը եփելիս դառնում է կպչուն, ինչի շնորհիվ շատ հարմար է պուդինգ պատրաստելու համար:
Հարկավոր է առանձնահատուկ ուշադրություն դարձնել ամբողջական բրնձին, քանի որ այն շատ հարուստ է օգտակար նյութերով: Սակայն բրնձի այս տեսակը հարկավոր շատ երկար եփել: Բացի այդ, շատ օգտակար է նաև շոգեխաշած բրինձը, քանի որ շնորհիվ յուրահատուկ ջերմային մշակման այն պահպանում է վիտամնների մեծ մասը:
Գիտնականները վստահեցնում են, որ բրնձի ամենաօգտակար տեսակներից մեկն է համարվում չմշակված «վայրի» բրինձը, սակայն այն ամենաերկար եփվողն է և ունի արտասովոր համ:
Նյութի աղբյուրը՝ gogetnews.info
1
Հորոսկոպի 3 նշան, որոնց կայցելի դժբախտությունը այս տարվա վերջին
2
42-ամյա կնոջը սպանողին գտել են․ ով է նա. մանրամասներ
3
Երիտասարդ տղամարդիկ դպրոցական աղջկան խաբեությամբ անտառ են տարել, խոշտանգել և դանակահարել․ ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
4
Բազմաթիվ հասցեներում ջուր չի լինի դեկտեմբերի 3-ին և 4-ին
5
Red Wings ավիաընկերության ինքնաթիռը աղետի ազդանշան է ուղարկել․ օդանավում կա 425 մարդ



