Կաթնամթերքը կանխում է կաթվածը. տեսեք, թե ինչպես.
ԼԱՅՖԳիտնականները պնդում են, որ կաթնամթերքը նվազեցնում է արյան ճնշման բարձրացման հավանականությունը։ Կաթնամթերքը պարունակում է բնական բաղադրիչներ ու հանքային նյութեր, որոնք դրական ազդեցություն են ունենում ողջ օրգանիզմի վրա։
Ուսումնասիրության արդյունքները թույլ են տալիս ենթադրել, որ սպիտակուցային մթերքների օգտագործումը հնարավորություն է տալիս խուսափել արյան բարձր ճնշումից, ինչն էլ հանգեցնում է կաթվածի։
Կատարված հետազոտությանը մասնակցել են կանայք ու տղամարդիկ, ովքեր տառապում էին արյան բարձր կամ ցածր ճնշմամբ։ Որոշ ժամանակ կաթնամթերք օգտագործելուց հետո նրանց մոտ արյան ճնշումըկարգավորվել է ու նվազել սրտի վրա ճնշումը։
Այնպես որ, սպիտակուցային մթերքների օգտակարությունն օրգանիզմի վրա ապացուցված է, պնդում են փորձագետները։
1
Հորոսկոպի 3 նշան, որոնց կայցելի դժբախտությունը այս տարվա վերջին
2
Վթար․ ջուր չի լինելու դեկտեմբերի 2-ին և 3-ին
3
Դպրոցական աղջկան թմրանյութ են տվել, սեռական բռնություն գործադրել և 12 օր պահել՝ իր կամքին հակառակ
4
42-ամյա կնոջը սպանողին գտել են․ ով է նա. մանրամասներ
5
Երիտասարդ տղամարդիկ դպրոցական աղջկան խաբեությամբ անտառ են տարել, խոշտանգել և դանակահարել․ ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ



