Խաչապուրու այս բաղադրատոմսի մասին ես իմացել եմ մի վրացի պապիկից`Թիֆլիսում.Երբեք ավելի համեղ ուտեստ չեմ փորձել
ԼԱՅՖՍա խաչապուրու լավագույն բաղադրատոմսերից է:Այն առանձնանում է իր հեշտությամբ և հասանելությամբ:
Բաղադրատոմս
1 բաժակ կեֆիր
3 բաժակ ալյուր
2 հատ ձու
1 թ.գ. շաքար
1 թ.գ. աղ
1/2 թ.գ. սոդա
1 ճ.գ. բուսական յուղ
500 գ. պանիր
Կարագ` պատրաստի խաչապուրիների վրա քսելու համար:
Պատրաստման եղանակ
Խառնել կեֆիրը և ձուն,ավելացնել շաքարը,աղը,լցնել բուսական յուղը և լավ խառնել:
Ստացված խառնուրդին ավելացնել սոդայով 2 բաժակ ալյուր: Խառնել,խառնելու ընթացքում կամաց-կամաց ավելացնել մնացած ալյուրը:
Արդյունքում ստացվում է էլաստիկ և փափուկ խմոր:
Դնել խմորը խորը տարայի մեջ և ծածկել կտորով:Թողնել հասունանա:
Միջուկը պատրաստելու համար քերած պանրին ավելացնել մեկ ձու:
Խմորը բաժանել 9 մասերի և բացել դրանք:
Միջուկը դնել բացված խմորի մեջտեղում և միացնել ծայրերը:
Հավաքելով ծայրերը շրջում ենք այն և մծացնում:
Խաչապուրին պատրաստում ենք տաքացած թավայի վրա,առանց ձեթի:
Արդեն պատրաստի խաչապուրիների վրա դնում ենք մի քանի կտոր կարագ:
Շարունակությունը այստեղ