Պարզվում է, որ մեր օրգանիզմում որոշ տարրերի, վիտամինների բացակայությունը կարող է պատճառ դառնալ միգրենի նոպաների առաջացման համար:
Ֆոլաթթվով հարուստ է բրոկոլին, սպանաղը, դդումը, բազուկը և ավոկադոն, վիտամին В 12-ով հարուստ է հավի ձուն:
Պղնձով հարուստ են լոբին, ընկույզը և այծի պանիրը, երկաթով՝ ծովային կաղամբը, քունջութը արևածաղիկը, տավարի թոքը և կանաչեղենը:
Այս վիտամինով հարուստ են թարմ բանջարեղենը, թոքը և լոբեղենը:
Այս վիտամինով հարուտ են ծովային մթերքները ձուն, լոբեղենը և կաթնամթերքը:
Առողջ եղեք