Նախաճաշը յուարաքանչյուր մարդու կյանքի կարևոր բաղադրիչներից է, հենց նախաճաշով ենք մենք սկսում մեր օրը, այն մեզ թարմացնում և ուժ է տալիս ողջ օրվա համար։Հենց այդ պատճառով նախաճաշի մթերքները պետք է ճիշտ ընտրված լինեն։ Կան որոշ մթերքներ, որոնք առավոտյան ուտելու դեպքում մենք կորցնում ենք մեր աշխատունակությունն ու էներգիան։
ՍՈՒՐՃ
Սուրճը դատարկ ստամոքսի առաջին թշնամին է, մթնք շատ հաճախ ենք առավոտյան սուրճ խմում էներգիա ստանալու պատրվակով , բայց ի զարմանս ձեզ այն չի կարելի խմել դատարկ ստամոքսին, քանի որ այն գրգռում է ստամոքսի պատերը , որի հետևանքով կարող են առաջանալ ժոգ, այրոց և ցավեր ստամոքսում։ Բժիշկները խորհուրդ են տալիս սուրճ խմել միայն լավ նախաճաշելուց հետո։
ԱՐԱԳ և ՉՈՐ ՆԱՇԱՃԱՇ
Սա գիրանալու առաջին նախապայմաններից մեկն է։ Շատ հաճախ մեզ խորհուրդ են տալիս չոր նախաճաշ, օրինակ խլոպիա, սակայն այն շատ գլյուկոզա և ֆրուկտոզա են պարունակում, սակայն դատարկ ստամոքսին այն վտանգավոր է :
ԲԱՆԱՆ
Բանանն այս ցանկում է հայտնվել, քանի որ պարունակում է մագնիում, իսկ դատարկ ստամոքսին այն շատ օգտագործելը կխախտի ձեր օրգանիզմի կալցիում — մագնիում բալանսը :
ԵՐՇԻԿՈՎ ԲՈՒՏԵՐԲՐՈԴՆԵՐ
Երշիկը պարունակում է շատ վտանգավոր քիմիական տարրեր, որոնք նաև կարող են քաղցկեղի առաջացման պատճառ դառնալ : Բայց այն հատկապես վտանգավոր է առավոտյան, քանի որ դատարկ ստամոքսը պատրաստ չէ նման քիմիական տարրերի հարձակմանը :