Գիտնականները, բժիշկները ձայն-ձայնի են տվել ու միաբերան գովերգում են կարմիր գինին: Բանն այն է, որ իրոք արժանի է գովեստի խոսքերի:
Կարմիր գինին պարունակում է սպիտակուցներ, ճարպեր, ածխաջրեր, և որպես բոնուս, ֆլավոնոիդներ, կվերցետին, տանիններ, ռեսվերատրոլ: Դրանք բոլորը ակտիվ նյութեր են:
Բացի այդ, կարմիր գինին պարունակում է կալիում, կալցիում, մագնում, երկաթ,ցինկ, սելեն:
Կարմիր գինին վիտամինների, միներալների, հակաօքսիդանտների և շատ այլ օգտակար նյութերի շտեմարան է:
Գինու օրվա չափաբաժինը տղամարդկանց համար կազմում է 250 մլ, կանանց համար՝ 150 մլ: Գինու սիրահարները պետք է իմանան, որ շաբաթվա ընթացքում գինու օգտագործում է չպետք է գերազանցի 1400 մլ:
Կարմիր գինին խթանում է արյան շրջանառությունը, ամրապնում է իմունիտետը, դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը:
Բայց, ինչպես ասում են, ամեն ինչ լավ է, բայց չափավոր:
Գինու չարաշահումը վնասակար է լյարդի համար: