Շոկոլադը համեղ է: Բայց, ցավոք, դա միշտ չէ, որ օգտակար է մեզ համար:
Մասնավորապես, դա արվել է Ատտեկների կողմից, եւ իր ճաշակի մեջ հնդկական շոկոլադը շատ տարբեր էր այն ամենից, ինչ մենք գիտեինք: Դա հաճախ ընդամենը խաշած կակաո լոբի, ջուր եւ դառը պղպեղ խառնուրդ էր:
Շնորհիվ եվրոպացիների ջանքերի, դառը շոկոլադը դառնում է քաղցր: Այն համային առումով ավելի լավն է դարձնում շոկոլադը:
Փորձերը ցույց են տվել, որ չնայած շոկոլադը պարունակում է ֆլավոնոիդներ, որոնք կարող են օգտակար լինել, կոնֆետները հաճախ գտնվում են վերջին տեղում՝ գտնվող գնորդների առողջության համար: Այսպիսով, շուկայում շատ շոկոլադներ պարունակում են վնասակար տրանս ճարպեր եւ այլ բաղադրիչներ, որոնք կարող են վնասել անոթները եւ սիրտը: