Բաղադրությունը
- 1,5 բաժակ տաք ջուր
- 2 ճ/գ շաքարավազ
- 3 բաժակ ալյուր
- 1,5 թ/գ աղ
- 1 ճ/գ չոր թթխմոր
Պատրաստման եղանակը
Բոլոր բաղադրիչները, բացի թթխմորից լցնել իրար վրա, լավ խառնել, վրան լցնել ջրով բացած թթխմորը և կրկին խառնել, այնուհետև ավելացնել ջուրը և խառնել այնքան մինչև ստացվի միաձույլ զանգված և ալյուրի գնդիկներ չմնան:
Խմորը ծածկել, թողնել 10 րոպե:
Ցանկալի է, որ խմորը դրված լինի տաք տեղում:
Բարի ախորժակ: