Նախաճաշը երևի թե ամենակարևոր սնունդն է օրվա ընթացքում, որը մենք ընդունում ենք։ Ընտրելով ճիշտ ուտեստ՝ առավոտվանից մենք ամբողջ օրը զգում ենք մեզ էներգիայով լի։ Սակայն, որպեսզի մեզ լավ զգանք, կարևոր է ընտրել ճիշտ մթերքներ։
Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայանցում 5 մթերքներ, որոնք բժիշկները խորհուրդ չեն տալիս օգտագործել դատարկ ստամոքսին։
Յոգուրտ․
Դատարկ ստամոքսի համար այս մթերքը կորցնում է իր օգտակար նյութերի մի մասը, դրա համար էլ մասնագետները խորհուրդ են տալիս օգտագործել յոգուրտը ուտելուց 1 ժամ անց կամ քնելուց առաջ։
Լոլիկներ և խուրմա․
Գիտնականները պարզել են, որ խուրման և լոլիկը վնասակար են դատարկ ստամոքսին։ Բանը նրանում է, որ այս մթերքի մեջ պարունակվող թթուները և պեկտինները կարող են առաջացնել ստամոքսի քարեր։
Բանան․
Այս պտուղները պարունակում են մեծ քանակությամբ կալցիում։ Բանանով նախաճաշը կարող է բերել օրգանիզմում կալցիումա-մագնեզիումային հավասարակշռության խախտման։ Իսկ դա սպառնում է սրտանոթային համակարգի խանգարումների։
Ցիտրուսներ․
Ավելի լավ է օրը չսկսել օրինակ նարնջի հյութից։ Դատարկ ստամոքսին ցիտրուսները խթանում են ալերգիայի և գաստրիտի առաջացմանը։
Քաղցրավենիք․
Հարկավոր չէ առավոտը դատարկ ստամոքսին ուտել մեծ քանակությամբ քաղցր։ Ենթաստամոքսային գեղձը չի կարողնաում լուծել օրգանիզմում շաքարի ավելցուկի և անհրաժեշտ ինսուլինի քանակի խնդիրները։ Արդյունքում արյան մեջ բարձրանում է շաքարի մակարդակը, որը կարող է բերել հիմնային թթուների հավասարակշռության խանգարումների։