Քաղցկեղից՝ գեղեցիկ մաշկի համար․ 7 պատճառ հնարավորինս հաճախ սեխ ուտելու համար
ԼԱՅՖՍեխը քաղցր բերք է: Շատերն անհամբերությամբ են սպասում սեզոնին՝ այս նրբագեղությունը լիարժեք վայելելու համար: Սակայն քչերին է թվում, որ այս մրգերը ոչ միայն շատ համեղ ու հյութալի են, այլեւ ունեն բուժիչ հատկություններ։ Նրանց մասին խոսել է Championat հրատարակությունը։ Սեխը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ, ֆոլաթթու, կալիում, սիլիցիում, մագնեզիում, երկաթ, ֆոսֆոր, սելեն և կալցիում։ Սեխի կանոնավոր, բայց չափավոր օգտագործման դեպքում արյունատար անոթների պատերը կուժեղանան։ Արտաքին տեսքը նույնպես կբարելավվի՝ մաշկը ավելի կխոնավեցվի, իսկ կոլագենի արտադրությունը կարագանա։
Սեխն օգնում է ամրապնդել օրգանիզմի իմունային պաշտպանությունը, ինչպես նաև աջակցում է վերարտադրողական համակարգի առողջությանը, կարգավորում է արյան ճնշումը և բարենպաստ ազդեցություն ունի սրտի և կենտրոնական նյարդային համակարգի աշխատանքի վրա։ Սեխն ունի բջջանյութի և կարոտինոիդների մեծ պարունակություն։ Կոպիտ սննդային մանրաթելն օգնում է բարելավել մարսողությունը, իսկ օրգանական պիգմենտներն ունեն հակաուռուցքային ազդեցություն:
Սեխը հիանալի մթերք է խոնավությունը պահպանելու համար։ Այս սեխի բերքը պարունակում է շատ ջուր և էլեկտրոլիտներ: Բացի այդ, պտուղներն ունեն բավականին ցածր էներգիայի արժեք՝ մոտավորապես 35 կալորիա 100 գ-ում: