Արդյո՞ք վնասակար է խաղողը կորիզներով ուտելը. Սննդաբանը կիսվել է տեսակետով
ԼԱՅՖՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Արդյո՞ք խաղողի սերմերը վտանգավոր «պարունակություն» են, որոնք կարող են վնասել լորձաթաղանթը կամ վիտամինների աղբյուր: Դիետոլոգ Մարգարիտա Կորոլևան օգնել է պարզել դա: Մասնագետը նշել է, որ շատերը խաղողն ուտում են ուղիղ կորիզներով, ամենևին էլ ծուլությունից չէ։
Կորիզները հակաօքսիդանտների, A, E, C, PP և B խմբի վիտամինների պահեստ են: Դրանք նաև պարունակում են մագնեզիում, կալիում, ֆոսֆոր, կալցիում և նատրիում, ֆլավոնոիդներ, ֆիտոստերոլներ, ճարպաթթուներ և սպիտակուցներ:
Խաղողի սերմերի կալորիականությունը աննշան է, դրանք հեշտ են կծում և վտանգ չեն ներկայացնում խնամքով և մանրակրկիտ ծամելու դեպքում: Ըստ Մարգարիտա Կորոլևայի՝ «ամբողջությամբ» խաղող ուտելը կանանց օգնում է կայունացնել իրենց հորմոնալ մակարդակը: Ընդհանուր առմամբ, նյութափոխանակությունը արագանում է, նյարդային և սրտանոթային համակարգերի աշխատանքը բարելավվում է, արյան ճնշումը նորմալանում է, արյան մակարդման և մարսողական խնդիրների առաջացման վտանգը նվազում է:
«Կորիզընույնպես բուսական մանրաթել է: Այն բավականին կոպիտ է և կխթանի աղիների աշխատանքը, կաջակցի դրա պերիստալտիկային և բնական դետոքսիկացմանը»,- Մոսկվա 24-ի հետ զրույցում ընդգծել է սննդաբանը։ Այնուամենայնիվ, հարկ է հիշել, որ խաղողի կորիզները նոսրացնում են արյունը։ Որոշ քրոնիկ հիվանդությունների դեպքում ավելի լավ է դրանք չուտել։ Բժշկի խորհրդատվությունը միշտ պարտադիր է։
Առավել մանրամասն` այստեղ.
https://t.me/armenia24live