Անվանվել են թթու վարունգի անսպասելի օգուտները
ԼԱՅՖՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Մարինացված վարունգը շատերի սիրելի խորտիկն է: Դիետոլոգ Լիզա Յանգը նշել է, որ մթերքը ոչ միայն համեղ է, այլև ունի առողջության առավելություններ, որոնց մասին ոչ բոլորն են տեղյակ։ Մասնագետը նշել է, որ թթու վարունգը վիտամին K-ի բարձր պարունակություն ունի՝ թթու բանջարեղենի մեկ փոքր չափաբաժինը պարունակում է մոտ 17 միլիգրամ վիտամին։ Տարրը բարենպաստ ազդեցություն ունի ոսկրերի առողջության և արյան մակարդման վրա։
Թթու վարունգը պարունակում է կենդանի նախաբիոտիկներ, որոնք նվազեցնում են ուտելու խանգարումների և վարակների վտանգը։ Դիետոլոգի խոսքով, այլ նախուտեստների համեմատ վարունգը պարունակում է ավելի քիչ կալորիա և լավ նախուտեստ է այն մարդկանց համար, ովքեր նիհարում են և հետևում են իրենց կալորիաների ընդունմանը: Թթու վարունգները առողջացնող հակաօքսիդանտներն են լյուտեինը և զեաքսանտինը, որոնք կարևոր են աչքերի առողջության և տեսողության սրության համար:
Այս տարրերը ոչ միայն մթերքին տալիս են կանաչ գույն, այլ նաև պաշտպանիչ համակարգ են կազմում աչքերի համար՝ կլանելով սպեկտրի կապույտ հատվածը և չեզոքացնելով դրա վնասակար ազդեցությունը ցանցաթաղանթի վրա: Չնայած բոլոր առավելություններին, պետք չէ չարաշահել խորտիկը։ Լիզա Յանգը հիշեցրել է, որ նման բանջարեղենը մեծ քանակությամբ աղ է պարունակում, որն օրգանիզմում հեղուկ է պահում։ Նույն պատճառով, արյան բարձր ճնշում ունեցող մարդիկ չպետք է թթու վարունգ ուտեն, գրում է Eat This, Not That!
Առավել մանրամասն` այստեղ.
https://t.me/armenia24live