Բժիշկը զգուշացրել է տան պայմաններում պատրաստվող ձկների վտանգավորության մասին
ԼԱՅՖՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Ի տարբերություն տարածված կարծիքի՝ աղը ախտահանող հատկություն չունի։ Այս մասին «Խոսում է Մոսկվան» ռադիոկայանի եթերում խոսել է մակաբուծաբան, կենսաբանական գիտությունների թեկնածու Ելենա Չերնիշևան։
«Երբեմն մարդիկ իրենք են ձուկ պատրաստում, օրինակ՝ կարմիր ձուկ։ Միևնույն ժամանակ, նրանք չեն հետևում ձկան կամ մսի պատշաճ պահպանման ու ախտահանման տեխնոլոգիային։ Տեխնոլոգիան պետք է լինի խիստ։ Վարակումը կարող է լինել սուր, օրինակ՝ աղտոտված մսի տրիխինոզ»,- ասել է նա:
Եթե թարմ ձուկ եք գնել, ապա այն պետք է երկար սառեցնել սառնարանում, հետո պատրաստել, իսկ աղը նպաստում է բակտերիաների դանդաղ զարգացմանը։
Առավել մանրամասն` այստեղ.
https://t.me/armenia24live
1
Մի քանի իրական ու շահավետ առաջարկ Սև ուրբաթին ընդառաջ․ IDBank և Իդրամ
2
Նոր բաժին Idram&IDBank-ում
3
Վթար է․ դեկտեմբերի 1-ին, 3-ին և 4-ին ջուր չի լինելու
4
Վթար․ ջուր չի լինելու դեկտեմբերի 2-ին և 3-ին
5
Դպրոցական աղջկան թմրանյութ են տվել, սեռական բռնություն գործադրել և 12 օր պահել՝ իր կամքին հակառակ



