Ո՞վ չպետք է ճակնդեղ ուտի
ԼԱՅՖՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Ճակնդեղը շատ առողջարար և բավականին ցածր կալորիականությամբ արմատային բանջարեղեն է, սակայն ավելորդ քաշ ունեցող մարդիկ չպետք է տարվեն դրանցով, զգուշացրել է թերապևտ և սննդաբան Մարինա Չերնյաևան։ Չնայած ցածր էներգիայի արժեքին, բժիշկը նշել է, որ ճակնդեղը 90%-ից ավելի սախարոզա է։ Այս նյութի ավելցուկը վտանգավոր է ոչ միայն գիրության, այլեւ շաքարախտի համար, ընդգծել է մասնագետը։
Նույնիսկ առողջ մարդիկ չպետք է միաժամանակ ուտեն մեկից ավելի փոքր արմատային բանջարեղեն, քանի որ ճակնդեղը պարունակում է ֆերմենտ, որը կարող է բացասաբար ազդել ստամոքսի լորձաթաղանթի վրա, ներառյալ գաստրիտի սրացումը: Բացի այդ, ճակնդեղը պարունակում է օգտակար թթուներ, սակայն եթե դրանց ավելցուկ է գոյանում օրգանիզմում, դա կարող է լրջորեն վնասել արյունատար անոթներին, հավելել է բժիշկը։
Առավել մանրամասն` այստեղ.
https://t.me/armenia24live