Բժիշկը թվարկել է ամենավտանգավոր շիլաները
ԼԱՅՖՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Բժիշկը սկզբում հիշատակեց կարագով և կաթով կարտոֆիլի պյուրեի մասին : Այս ուտեստը բարձր կալորիականությամբ է և ոչ այնքան առողջարար, որքան բանջարեղենային խավարտները: Նույնը վերաբերում է նաև տապակած կարտոֆիլին , որը, ի թիվս այլ բաների, թրջվում է յուղի մեջ: Տապակած սննդի չափազանց օգտագործումը հանգեցնում է ճարպակալման և մեծացնում է սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը: Կարտոֆիլը պետք է եփել կամ թխել, նշեց բժիշկը:
Սպիտակ բրինձը , ի տարբերություն շագանակագույն բրնձի, առաջացնում է գլյուկոզի մակարդակի կտրուկ աճ: Նույնը վերաբերում է նաև սպիտակ ալյուրից պատրաստված մակարոնեղենին , ուստի լավագույնն է ընտրել ամբողջական հացահատիկները:
Ինչո՞վ փոխարինել այն։
Առավել օգտակար բանջարեղեններն են գոլորշու վրա եփած և թխած (բրոկկոլի, պղպեղ, ծաղկակաղամբ, գազար, դդմիկ) և հացահատիկայինները (բլղուր, կինոա, հնդկացորեն), եզրափակեց մասնագետը։
Թարգմանությունը՝ Past.am-ի
Հետևեք մեզ՝ այստեղ



