«Բաունտին» քաղցկեղածի՞ն է. ինչ վտանգներ են թաքնված հայտնի քաղցրավենիքի մեջ
ԼԱՅՖՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Վերջին տարիներին համացանցում և սոցիալական հարթակներում հաճախ են շրջանառվում մտահոգիչ պնդումներ այն մասին, թե աշխարհում լայնորեն օգտագործվող «Բաունտի» շոկոլադե բատոնը կարող է ունենալ քաղցկեղածին հատկություններ։ Թեև նման հայտարարությունները հաճախ հնչում են առանց գիտական հիմնավորումների, մասնագետները նշում են, որ որոշ բաղադրիչներ իսկապես կարող են առողջական ռիսկեր պարունակել՝ հատկապես հաճախակի և մեծ քանակությամբ օգտագործման դեպքում։
«Բաունտի»-ի հիմնական բաղադրիչներն են շաքարը, արմավենու յուղը, կոկոսի միջուկը, շոկոլադը և մի շարք սննդային հավելումներ։ Առավել մեծ ուշադրության կենտրոնում է հայտնվում հենց արմավենու յուղը․ այն բարձր ջերմաստիճաններում մշակվելիս կարող է առաջացնել գլիցիդիլ էսթերներ, որոնք որոշ միջազգային կազմակերպությունների կողմից դասվում են որպես հնարավոր քաղցկեղածին միացություններ։
Բացի այդ, արտադրանքում առկա է շաքարի բարձր պարունակություն, որը կապված է գիրության, շաքարային դիաբետի և նյութափոխանակության խանգարումների հետ։ Մասնագետները նշում են, որ այդ գործոնները անուղղակիորեն կարող են մեծացնել որոշ քրոնիկ հիվանդությունների, այդ թվում՝ քաղցկեղի զարգացման ռիսկը։
Սննդաբանները շեշտում են՝ այս պահին չկա ուղիղ գիտական ապացույց, որ «Բաունտի»-ն ինքնին քաղցկեղ է առաջացնում։ Սակայն խնդիրն առաջանում է այն դեպքում, երբ նման քաղցրավենիքները դառնում են ամենօրյա սննդակարգի մաս, հատկապես՝ երեխաների և դեռահասների մոտ։
Մասնագետների խորհուրդն է՝
քաղցրավենիք օգտագործել չափավոր, ուշադրություն դարձնել բաղադրիչների ցանկին և հնարավորինս նախընտրել բնական, նվազ մշակված մթերքներ։ Առողջ ապրելակերպը և տեղեկացված ընտրությունը շարունակում են մնալ առողջության պահպանման ամենաարդյունավետ միջոցները։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը
Հետևեք մեզ՝ այստեղ



