Սուրճն ավելի համեղ դարձնելու 10 միջոց
ՖՈՏՈԻսկապես հրաշալի սուրճ պատրաստելու համար պետք է տիրապետել մի քանի կորևոր գաղտնիքների, որոնցով Past.am-ը Ձեզ հետ կկսիվենք հենց հիմա:
-
Կես թեյի բաժակ սախարոզ ավելացրեք սուրճին: Մի փոքր տաքացրեք այն ցածր ջերմաստիճանով և ապա ջուր ավելացրեք: Սախարոզը սուրճին տալիս է յուրահատուկ համ և բույր:
-
Որպեսզի սուրճը նստվածք չունենա, մեկ թեյի գդալ սառը ջուր ավելացրեք սուրճով լի ջազվեի մեջ և սպասեք կես րոպե: Այսպես սուրճի մրուրը կիջնի հատակը և ըմպելիքը ֆիլտրելու կարիք չի լինի:
-
Ամառվա շոգին ի՞նչը կարող է ավելի լավ լինել, քան սառը սուրճը: Սակայն սառցե կտորներով սուրճի փոխարեն կարելի է հատուկ սուրճի կտորներ պատրաստել: Ուղղակի մի քանի բաժակ սուրճ պատրաստեք և ավելացրեք շաքարավազ ըստ ճաշակի: Ապա հովացրեք սուրճը և լցրեք սառցե խորանարդների տարայի մեջ ու սառեցրեք: Կաթին մի քանի սուրճի խորանարդիկներ ավելացնելով՝ դուք կարող եք թարմացնող հրաշալի կոկտեյլ ստանալ:
-
Սուրճը նաև հիասքանչ համ է ստանում, երբ դրան համեմունքներ են ավելացնում: Մի պտղունց հիլ ավելացրեք ջազվեի մեջ, մի փոքր կոճապղպեղ, մշկընկույզ, կամ դարչին ավելացրեք, և տաքացրեք ցածր ջերմաստիճանի տակ:
-
Եթե աղի 2 կամ 3 փոքրիկ բյուրեղներ ավելացնեք ձեր սուրճին, դուք ավելի ուժեղ բույր կտաք ըմպելիքին և ավելի հաճելի համ կհաղորդեք սուրճին:
-
Եթե ցանկանում եք, որ սուրճը հարուստ և հագեցնող համ ունենա, ջազվեն հեռացրեք գազօջախից հենց այն պահին, երբ սուրճը սկսում է եռալ: Հեռացրեք փրփուրը, խառնեք սուրճը, և կրկին մոտեցրեք գազօջախին: Կրկնեք սա երեք անգամ:
-
Սուրճը կարող է նաև որպես սնունդ ծառայել: Օրինակ՝ կարելի է սուրճ-պաղպաղակ ստանալ, որը կարող է ձեզ զովացնել շոգ օրերին:
-
Եթե ցանկանում եք ավելի նուրբ և թավշյա համ տալ սուրճին, կես թեյի գդալ կարագ ավելացրեք պատրաստելու ընթացքում:
-
Եթե ցանկանում եք, որ սուրճը կաֆեին չունենա, հիլի 2-3 սերմ ավելացրեք ջազվեի մեջ: Այս համեմունքը կվերացնի կաֆեինը՝ առանց սուրճի դրական հատկանիշները փոխելու: Սա նաև սուրճին հաճելի բույր է հաղորդում:
-
Ամենալավ բույրն ու համը ստանալու համար կես րոպե տաքացրեք սուրճը՝ առանց ջուր ավելացնելու:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը: