Ինչպես պատրաստել համեղ մրջնաբույն
ԼԱՅՖEntertrain.1in.am-ը գրում է.
Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- 4 ձու
- 1 բաժակ շաքարավազ
- 100 գ կարագ
- Ալյուր
- 1 թեյի գդալ սոդա
- Կրեմի համար
- 200 գ կարագ
- Եփած խտացրած կաթ
- 3 ճաշի գդալ մեղր
Պատրաստման եղանակը
Ձուն հարիր 1 բաժակ շաքարավազի հետ, ավելացրու կարագ, սոդա և այնքան ալյուր, որ ստացվի պինդ խմոր:
Խմորը բաժանիր 2 կամ 3 գնդի և դիր սառցախցիկի մեջ:
Սառչելուց հետո խմորի գնդերը անցկացրու քերիչով՝ թաթախելով ալյուրի մեջ ու թխիր 180°C ջեռոցում այնքան, մինչև վարդագունի:
Հարկավոր է մաղել թխված շերտերը՝ ավելորդ ալյուրը մաքրելու համար:
Կրեմ
200 գ կարագը լավ հարիր, ապա գդալ-գդալ ավելացրու մեկ տուփ եփած խտացրած կաթն ու մեղրը:
Խառնիր կրեմը և խմորը ու ձևավորիր խորանարդիկներ։
1
Հզոր ցիկլոն է մոտենում. Սուրենյան
2
Ո՞վ կդառնա Ամենայն հայոց կաթողիկոսը․ ու՞մ է աջակցում Անկարան
3
Հարյուրավոր հասցեներում ջուր չի լինի՝ դեկտեմբերի 22-ին, 23-ին, 24-ին և 25-ին
4
Ողբերգական ավտովթար է տեղի ունեցել․ զոհ ու վիրավորներ կան
5
Զինվորը, ով սպանել էր տղամարդուն և բռնաբարել նրա կնոջը, ինքնասպան է եղել կալանավայրում



