Մթերքներ, որոնց համադրությունը ալկոհոլի հետ հակացուցված է
PHOTOԲժիշկներն ու գիտնականներն առանձնացրել են մի շարք մթերքներ, որոնց համադրությունը ալկոհոլային խմիչքների հետ կարող է լուրջ վնաս հասցնել առողջությանը:
1. Խմորեղենի հետ
Ալկոհոլն ու քաղցրը մարսվելու հարցում մրցակիցներ են։ Օրգանիզմն առաջին հերթին վերամշակում է յուղային քաղցր խմորեղենը, քանի որ նրա համար կարևորը գլյուկոզան է։ Ինսուլինը արագ ներթափանցում է արյան մեջ, շատ շուտ հարբում են, իսկ դրանից հետո լինում է ավելի դաժան, որովհետև օրգանիզմը հասցնում է թունավորվել ալկոհոլի թունավոր նյութերից:
2. Շոկոլադով
Շոկոլադի և ալկոհոլի համադրությունը կարող է վնասել ենթաստամոքսային գեղձին։Ալկոհոլը ենթաստամոքսի համար բեռ է։ Իսկ շոկոլադը կարող է արգելափակել որոշ ուղիներ։
3. Թարմ լոլիկով
Թունդ խմիչքները, հատկապես օղին, լոլիկի հետ պետք չէ համադրել։ Նրանք երկուսն էլ ուժեղացնում են միմյանց բացասական հատկությունները, պնդում են բժիշկները
4. Կծու ուտելիքի հետ
Կծունևսկարողէուժեղացնելալկոհոլիազեցությունը։Իսկթունդխմիչքիհետմիասին՝կարողէլուրջ վնաս հասցնելենթաստամոքսայինգեղձին:
5. Խաղող, սեխ, ձմերուկ
Մրգերը և գինին լավ են համակցվում, հատկապես սպիտակը։ Որքան նրանք քաղցր են, այնքան օրգանիզմին հաճելի է առաջինը մարսել դրանք, ինչպես տորթերի դեպքում։ Իսկ սեխը համադրվելով ուժեղ ալկոհոլի հետ պայթյունավտանգ ազդեցություն է թողնում աղիների վրա:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը: