Այս ամենը կարդալուց հետո խնձորի կեղևը դեն չեք նետի
PHOTOԳիտնականները խնձորի կեղևում հայտնաբերել են այն նյութը, որը նպաստում է մկանների զարգացմանն ու այրում է ավելորդ ճարպը:

Փորձագետները նախկինում էլ գիտեին, որ այդ թթվի որոշակի քանակություն կա խնձորի կեղևում և կարող է նպաստել մկանների զարգացմանը, բայց որ այն օժտված է նաև ավելորդ կիլոգրամները վերացնելու կարողությամբ, պարզվեց վերջերս կատարած մի փորձի արդյունքում:

Այս փորձը կատարվեց մկների վրա: Այժմ գիտնականները պիտի պարզեն, թե ուրսոլի թթուն ունենու՞մ է արդյոք նույն ազդեցությունը մարդու օրգանիզմի վրա, ինչպես մկների դեպքում, այրու՞մ է արդյոք ավելորդ ճարպային շերտը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
An unprecedented Evening for the Armenian Fashion and Hospitality Industry: World-Renowned Dress Des...
2
Euromoney Names Ameriabank Armenia’s Best Bank for Real Estate for the Second Year in a Row
3
Unibank’s Perpetual Bonds Were Acquired in Nearly One Day
4
S&P Global Ratings has assigned IDBank CJSC a long-term rating of “BB-” and a short-term rating of “...
5
Apply for a Unibank salary card and get a chance to win 1 000 000 AMD



