Գիտնականներ. Հավկիթներն այժմ ավելի օգտակար են, քան 30 տարի առաջ
LIFEՀավկիթներն այսօր ավելի օգտակար են դարձել, քան 30 տարի առաջ. այժմ դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամիններ և հանքային նյութեր և քիչ քանակությամբ ճարպեր և կալորիաներ, քանի որ հավերին լավ են կերակրում, քան երեսուն տարի առաջ:

Ինչպես նշում է The Telegraph պարբերականը, գիտնականները նաև պնդում են, որ հավկիթների մեջ կա մեծ քանակությամբ վիտամին D և սելեն, ինչը նվազեցնում է քաղցկեղի վտանգը, սրտային հիվանդությունները, անպտղությունը և այլ վարակներ: Նրանք նաև նշել են, որ մեծ հավկիթի դեղնուցի չափը մնացել է նույնը, իսկ սպիտակուցը ահմեմատաբար մեծացել է:

Հետազոտությունը նաև պարզել է, որ այժմ հավիկթում նվազել են ճարպերու խոլեստերինը և այդ պատճառով էլ դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս ձուն հաճախակի ընդգրկել սննդակարգում:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Ucom Promotes Space Engineering Education
2
Euromoney Names Ameriabank Armenia’s Best Bank for Real Estate for the Second Year in a Row
3
Unibank’s Perpetual Bonds Were Acquired in Nearly One Day
4
AxelMondrian Wins Three Major International Awards for Branding, PR and Film Production in 2025
5
Apply for a Unibank salary card and get a chance to win 1 000 000 AMD



