Ծխելը թողնելու ոչ դեղորայքային միջոց
PHOTOՄասնագետները պնդում են, որ օմեգա-3 պարունակող սննդային հավելումները կարող են օգնել ծխողներին ազատվել վնասակար սովորությունից: Ճարպաթթուների կիրառումը նվազեցնում է նիկոտինի հանդեպ ունեցած հակումը՝ հայտնում են իսրայելցի գիտնականները:
Ծխողները, ովքեր ամեն օր 1 ամսվա ընթացքում ստացել են Օմեգա-3-ի պարկուճներ, 11 %-ով կրճատել են սիգարետի օգտագործումը:
Ծխելը, ինչպես հայտնի է, նվազեցնում է ուղեղում անփոխարինելի ճարպաթթուների մակարդակը, ինչպիսին է Օմեգա-3-ը: Դրա պակասն ազդում է նյարդային բջիջների կառուցվածքի վրա:

Բացի վերը նշված հատկությունից, Օմեգա-3-ն ունի նաև մի շարք օգտակար հատկություններ: Այն կարգավորում է նյութափոխանակությունը, արյան ճնշումը, նվազեցնում է ուղեղի եւ սրտի կաթվածի հավանականությունը, բարձրացնում է դիմադրողականությունը: Ինչպես նաեւ լավացնում է ուղեղի աշխատանքը, մաքրում է մաշկը՝ դարձնում է փափուկ եւ ձիգ, մեծացնում տեստոստերոնի սինթեզը, իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակն արյան մեջ, անոթները պահպանում նորմալ վիճակում, բարելավում է սրտանոթային համակարգը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Ucom Promotes Space Engineering Education
2
Euromoney Names Ameriabank Armenia’s Best Bank for Real Estate for the Second Year in a Row
3
Unibank’s Perpetual Bonds Were Acquired in Nearly One Day
4
AxelMondrian Wins Three Major International Awards for Branding, PR and Film Production in 2025
5
S&P Global Ratings has assigned IDBank CJSC a long-term rating of “BB-” and a short-term rating of “...



