Գիտնականները վատ տապակած հավի մեջ կայնքի համար վտանգ են հայտնաբերել
PHOTOՎատ տապակած հավի օգտագործումը կարող է հանգել Գիյեն–Բարրեի համախտանիշի առաջացման, որը համարվում է ամենածանր նյարդաբանական հիվանդություններից մեկն է, որի հետեւանքը սուր նյարդա–մկանային կաթվածն է։

Միչիգանի համալսարանի գիտնականները ավելի վաղ հայտարարել էին, որ վատ մշակած մթերքները, այսինքն՝ որոնք պատրաստվել են համ տալու կամ օգտագործման ժամկետը երկարաձգելու նպատակով դրանք աղ դնելու, պահածոյացնելու, ապխտելու եւ այլ միջոցներով, շատ վատ հետեւանքներ կարող են ունենալ։

Պարզվում է՝ օրական ընդամենը 50 գ վերամշակած մսից պատրաստած ուտեստը, օրինակ՝ նրբերշիկը, 18 տոկոսով մեծացնում է հաստ աղու քաղցկեղի ռիսկը։
Նյութը հրապարկման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Euromoney Names Ameriabank Armenia’s Best Bank for Real Estate for the Second Year in a Row
2
Unibank’s Perpetual Bonds Were Acquired in Nearly One Day
3
S&P Global Ratings has assigned IDBank CJSC a long-term rating of “BB-” and a short-term rating of “...
4
Apply for a Unibank salary card and get a chance to win 1 000 000 AMD
5
AraratBank Joins Armenia's New Greening Initiative: 100 Hectares of New Forest within Three Years



