Սուշիից առաջացող հիմնական վտանգները
PHOTOԳիտնականները պնդում են, որ կարմիր ձկան մեջ մեթիլսնդիկի բարձր մակարդակ կա, որը վտանգավոր թույն է: Սուշին գուրմաններին գրավում է ոչ միայն յուրահատուկ համով, այլեւ «Օմեգա-3» ճարպաթթուների մեծ քանակով, որի առկայությունն օգտակար է ուղեղի աշխատանքին, ինչպես նաեւ օրգանիզմն ազատում է խոլեսթերինից: Սակայն գիտնականներն ահազանգ են հնչեցնում:

Մեթիլսնդիկը կարմիր ձկան օրգանիզմում գտնվող նյութ է, որը կարող է օրգանիզմում լուրջ սրտանոթային խնդիրներ առաջացնել, անգամ բերել Մինամատի հիվանդության, որի ախտանիշներն են լսողության եւ տեսողության խանգարումները, գիտակցության հետ կապված խնդիրները:

Այդ պատճառով գիտնականները խորհուրդ չեն տալիս շատ հաճախ սուշի օգտագործել:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Euromoney Names Ameriabank Armenia’s Best Bank for Real Estate for the Second Year in a Row
2
Unibank’s Perpetual Bonds Were Acquired in Nearly One Day
3
S&P Global Ratings has assigned IDBank CJSC a long-term rating of “BB-” and a short-term rating of “...
4
Apply for a Unibank salary card and get a chance to win 1 000 000 AMD
5
AraratBank Joins Armenia's New Greening Initiative: 100 Hectares of New Forest within Three Years



