Ուշադրություն սուրճի սիրահարներին. տաք սուրճ ը քաղցկեղի առաջացման պատճա՞ռ
LIFEԿան մարդիկ, ովքեր իրենց կյանքը այլևս չեն կարող պատկերացնել առանց սուրճի՝ չգիտակցելով նրանից բխող վատ հետևանքների մասին:
Վերջերս Առողջության Համաշխարհային Կազմակերպությունը հայտարարել է, որ սուրճը չափավոր օգտագործումը կանխում է քաղցկեղի մի քանի տեսակների առաջացման վտանգը: Այս տեսությունից հետո գիտնակնները պարզեցին, սակայն, որ այս օգտակարությունը գործում է միայն այն դեպքում, եթե սուրճն այրող տաք չէ: Հակառակ դեպքում քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը ոչ թե կնվազի, այլ հակառակ ազդեցություն կունենա՝ կաճի: Փաստ այն է, որ այրող տաք և՛ սուրճը, և՛ թեյը կարող են վնասել կոկորդի և կերակրափողի էպիտելիալ հյուսվածքները և այդ օրգանների քաղցկեղի առաջացման ռիսկը մեծացնել:

Մեզնից շատերի համար սա անընդունելի է, քանի որ սուրճը սիրում են ըմպել հենց շատ տաք վիճակում, սակայն եղեք հավատացած, որ ըմպելիքի համային հատկանիշները ընդհանրապես չեն փոխվի, եթե թողնեք այն փոքր-ինչ սառչի: Փոխարենը՝ օգտակար հատկությունները կգործեն և կպաշտպանեն Ձեր օրգանիզմը: Գիտնականները վստահեցնում են, որ, եթե նույնիսկ օրական 4-5 բաժակ սուրճ եք խմում, եթե խմեք համաձայն այս նշված կանոնի՝ այն ոչնչով չի վնասի Ձեր օրգանիզմը:
1
An unprecedented Evening for the Armenian Fashion and Hospitality Industry: World-Renowned Dress Des...
2
Euromoney Names Ameriabank Armenia’s Best Bank for Real Estate for the Second Year in a Row
3
Unibank’s Perpetual Bonds Were Acquired in Nearly One Day
4
S&P Global Ratings has assigned IDBank CJSC a long-term rating of “BB-” and a short-term rating of “...
5
Apply for a Unibank salary card and get a chance to win 1 000 000 AMD




