Շոկոլադի նոր «սուպեր» հատկությունը
PHOTOԲրիտանացի գիտնականների վերջին շրջանում անցկացրաց հետազոտությունն ուրախացրեց շոկոլադի սիրահարներին:

Գիտական վերջին հետազոտությունների համաձայն, շոկոլադի գործածությունը օրգանիզմին ավելի շատ օգուտ է տալիս, քան մրգերինը:

Մասնագետները պնդում են, որ շոկոլադը պարունակում է ավելի շատ հակաօքսիդացնող նյութեր և ուրիշ կարևոր բաղադրիչներ, քան մրգերը և մրգային հյութերը: Եվ այդ տեսանկյունից ավելի օգտակար է:

Գիտնականները շեշտում են, որ խոսքը վերաբերում է առաջին հերթին սև շոկոլադին, որի բաղադրության մեջ պարունակվում է մինչև 60% կակաո- հատիկ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
An unprecedented Evening for the Armenian Fashion and Hospitality Industry: World-Renowned Dress Des...
2
Euromoney Names Ameriabank Armenia’s Best Bank for Real Estate for the Second Year in a Row
3
Unibank’s Perpetual Bonds Were Acquired in Nearly One Day
4
S&P Global Ratings has assigned IDBank CJSC a long-term rating of “BB-” and a short-term rating of “...
5
Apply for a Unibank salary card and get a chance to win 1 000 000 AMD



