Գիտնականները նշել են` ինչու է վտանգավոր պաղպաղակն ամռան շոգին
LIFEԳերմանիայի Քյոլնի համալսարանի գիտնականները հրապարակել են հետազոտություն այն մասին, թե ինչու ամռան շոգին պաղպաղակը կարող է լինել վատ ինքնազգացողության պատճառ։ Մարդկանց որոշ խմբերի համար պաղպաղակը կարող է լինել անգամ շատ վտանգավոր։
Շոգ եղանակին պաղպաղակ ուտելու դեպքում կարող է առաջանալ գլխացավ, որը հաճախ բնութագրվում է որպես «սառած ուղեղ»։
Միգրենով տառապողների համար սառը պաղպաղակ ուտելը կարող է հանգեցնել երկարատև գլխացավերի։
Նշվում է, որ սառը պաղպաղակի օգտագործման հետևանքով ըմպանի, կոկորդի ու վերին շնչուղիների կտրուկ սառեցման պատճառով, որոնք տաքացած են շոգ եղանակի ժամանակ, մեծացնում է բակտերիաների ու վիրուսների ակտիվությունը, որոնք գտնվում են քիթ-կոկորդ հատվածում։
1
An unprecedented Evening for the Armenian Fashion and Hospitality Industry: World-Renowned Dress Des...
2
Euromoney Names Ameriabank Armenia’s Best Bank for Real Estate for the Second Year in a Row
3
Unibank’s Perpetual Bonds Were Acquired in Nearly One Day
4
S&P Global Ratings has assigned IDBank CJSC a long-term rating of “BB-” and a short-term rating of “...
5
Apply for a Unibank salary card and get a chance to win 1 000 000 AMD



