Գազարի օգտակար հատկությունների մասին
LIFEԱմերիկացի գիտնականները պնդում են, որ ամեն օր գազարի օգտագործումը կարող է պաշտպանել մի շարք հիվանդություններից։ Իր օգտակարությամբ այս բանջարեղենը չի զիջում խնձորին։
Գազարի օգուտներն օրգանիզմի համար չափազանց մեծ է։ Այն պարունակում է վիրուսների ու տարբեր հիվանդությունների դեմ պայքարելու համար անհրաժեշտ նյութեր։ Գազար ուտելով մենք ստանում ենք A պրովիտամին, C, D, E, K, B6 և B1 խմբի վիտամիններ, օրգանական նատրիում, բիոտին, կալիում, ֆոսֆոր և մագնեզիում։
Շնորհիվ բետա-կարոտին քիմիական միացության՝ գազարը համարվում է քաղցկեղի դեմ պայքարի համար առաջին միջոցը։ Հենց բետա-կարոտինն է պատասխանատու գազարի վառ նարնջագույն գույնի համար։ Որքան վառ գույն ունի բանջարեղենը, այնքան շատ է նրա մեջ բետա-կարոտինը։ Բետա-կարոտինը վիտամին A-ն է, որը պատասխանատու է սեռական հորմոնների սինթեզի, օրգանիզմի նորմալ աճի համար։
Վիտամին A-ն օգտակար ազդեցություն է ունենում մաշկի վրա, ամրացնում է ատամները, ոսկորները, մազերը, օգնում է վերականգնել նյարդային համակարգը՝ ծանր մարզումից հետո, բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը տարբեր վարակների դեմ։ Այն հիանալի միջոց ազդեցություն ունի հղիության և կրծքով կերակրելու ժամանակ։
1
An unprecedented Evening for the Armenian Fashion and Hospitality Industry: World-Renowned Dress Des...
2
Euromoney Names Ameriabank Armenia’s Best Bank for Real Estate for the Second Year in a Row
3
Unibank’s Perpetual Bonds Were Acquired in Nearly One Day
4
S&P Global Ratings has assigned IDBank CJSC a long-term rating of “BB-” and a short-term rating of “...
5
Apply for a Unibank salary card and get a chance to win 1 000 000 AMD



