«Մարդը 20 տարի ավելի երկար կապրի». բժիշկ Գաձյանն անվանել է մթերք, որը պետք է բացառել 40 տարեկանից հետո
LIFEՎիրաբույժ և ուռուցքաբան, բժշկական գիտությունների թեկնածու Մարկ Գաձյանը համոզված է, որ 40 տարեկանից հետո ավելացված շաքարից հրաժարվելն օգնում է մեծացնել կյանքի տեւողությունը, քանի որ նվազում է շաքարախտի, գիրության, ուռուցքների և այլ հիվանդությունների զարգացման ռիսկը, որոնք այսօր հաճախ ախտորոշվում են։
«Եթե մարդը 40 տարեկանից հետո հրաժարվի արհեստական քաղցրավենիքից (մրգերն ու մեղրը կարելի է չափավոր ուտել), ապա նա կապրի 20-30 տարի ավելի երկար»,- իր Telegram-ի ալիքում վստահություն է հայտնել բժիշկը:
Միևնույն ժամանակ, բժիշկը նշել է, որ մարդկանց մեծ մասը պարզապես վախենում է «սկսել քաղցրավենիք չուտել»։ Մարկ Գաձյանն ընդգծեց, որ կոչ չի անում հրաժարվել ածխաջրերից, մենք խոսում ենք ավելացված շաքարից հրաժարվելու մասին: Նա նշեց, որ անհնար է ամբողջությամբ վերացնել շաքարավազը, քանի որ այն հանդիպում է գրեթե ամենուր, արժե ավելի ուշադիր կարդալ, օրինակ՝ նույն կաթնամթերքի պիտակները: