Վիրաբույժը հայտնել է նախաճաշին ձվից հրաժարվելու պատճառը
LIFEՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Բժիշկները չեն խրախուսում ամեն օր նախաճաշին ձու ուտել: Վիրաբույժ Ալեքսանդր Ումնովը զգուշացրել է արտադրանքին ընտելանալու հետևանքների մասին։ Մասնագետը զգուշացրել է, որ հավկիթի հաճախակի օգտագործումը կարող է հանգեցնել առողջական խնդիրների և սրել առկա հիվանդությունները։ Մթերքը իրականում պարունակում է բազմաթիվ օգտակար միկրոէլեմենտներ, դրանք ամրացնում են իմունային համակարգը և անհրաժեշտության դեպքում օգնում են ձեռք բերել մկանային զանգված, բայց դրանք ամեն օր ուտելն արդեն չափազանց շատ է։
Առաջին հերթին հիպերտոնիայով և աթերոսկլերոզով տառապող մարդիկ սննդակարգում տառապում են ձվի ավելցուկից։ Դեղնուցը պարունակում է խոլեստերին, որը նստելով արյունատար անոթների պատերին՝ նեղացնում է դրանք և խաթարում արյան շրջանառությունը։ Բացի այդ, սխալ եփած ձուն վտանգ է ներկայացնում։ Եթե ջերմային մշակումը անբավարար է, ապա դրանց մեջ կարող են մնալ պաթոգեն օրգանիզմներ, օրինակ՝ սալմոնելլան։
Առավել մանրամասն` այստեղ.
https://t.me/armenia24live