Բժիշկը թվարկել է աղիների համար ամենաառողջ մթերքները. ահա թե ինչ է պետք ուտել բացի թթու կաղամբից
LIFEՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Աղիքները ամենակարեւոր օրգանն են, որից կախված է իմունիտետի 80%-ը, ասում է վարակաբան, սննդաբան Սվետլանա Իշչենկոն։
Նրա խոսքով՝ եթե աղիներում խանգարումներ են լինում, հանքանյութերն ու վիտամինները վատ են ներծծվում, ուստի խանգարումներ են առաջանում ամբողջ մարմնում։
Բժիշկը թվարկել է աղիների առողջության համար ամենաօգտակար մթերքները. Դրանց թվում է բիֆիդոբակտերիաներով ու մանրաթելերով հարուստ թթու կաղամբը։
«Սա կոլոռեկտալ քաղցկեղի լավագույն կանխարգելումն է: Օրական մեկ պտղունցը բավական է»,- խորհուրդ է տալիս բժիշկը։
Աղիքները նաև «սիրում» են ընկույզը, հատկապես՝ ընկույզը։ Օրական մեկ բուռը բավական է։ Օգտակար են չրերը, մասնավորապես սալորաչիրը. դրանք շատ մանրաթելեր ունեն։ Օրական ընդամենը 2 հատը բավական է։
Տնական մածունը, բանջարեղենը (առաջին հերթին սպիտակ կաղամբ, գազար, դդում, աղցաններ) բուժում են աղիքները։ Հատապտուղների շարքում օգտակար հատկություններով առաջատարը ազնվամորին է՝ բջջանյութի չեմպիոնը:
«Բջջային նորմա օրական մեծահասակների համար՝ 30−40 գ։ (կարելի է օգտագործել դեղագործական թեփ՝ օրական 2 ճաշի գդալ)»,- նշել է Իշչենկոն։
Նրա խոսքով՝ աղիներին անհրաժեշտ են նաև միկրոէլեմենտներ՝ վիտամին D, C, կալցիում և օմեգա-3: «Յուղոտ ձուկը, կտավատի յուղը, լոբին հարուստ են օմեգայով»,- ամփոփել է բժիշկը։
Առավել մանրամասն` այստեղ.
https://t.me/armenia24live