Այս բանջարեղենը ճանաչվել է ամենաառողջարարն աշխարհում՝ հարուստ վիտամիններով և հանքանյութերով
LIFEՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
ԱՄՆ-ի Հիվանդությունների վերահսկման և կանխարգելման կենտրոնի մասնագետներն անվանել են շատ առողջարար բանջարեղեն, որը շատերն անտեսում են և չեն ուտում, հայտնում է Sports.kz-ն՝ հղում անելով RBC-Ukraine-ին (Styler նախագիծ): Ի՞նչ բանջարեղեն պետք է ներառել ձեր սննդակարգում: Ըստ CDC-ի, կոտեմը պարունակում է վիտամինների, հանքանյութերի և այլ օգտակար միացությունների ամենաբարձր կոնցենտրացիան ցանկացած հզոր մրգի և բանջարեղենի մեջ:
Այն ստացել է սննդային խտության կատարյալ միավոր՝ առաջ անցնելով չինական կաղամբին, կանաչ ճակնդեղին և սպանախին՝ գրավելով առաջատարների աղյուսակի առաջին տեղը:
Սննդանյութերի խտության միավորը, ըստ էության, թվային արժեք է, որը տրվում է որոշ մթերքների սննդարար արժեքի գնահատման համար: Քանի որ որոշ բանջարեղեններ ավելի շատ են պարունակում բջջանյութ, իսկ մյուսները՝ երկաթ կամ կալիում, կարևոր է, որ ձեր շաբաթական սննդակարգը արտացոլի հզոր սննդամթերքի լայն տեսականի:
Միակ բանը, որ դուք պետք է իմանաք, այն է, որ կոտեմը, ինչպես մյուս բանջարեղենը, եփելու ընթացքում կորցնում է իր վիտամին C-ի և B վիտամինների մի մասը: Այլ կերպ ասած, դուք ավելի լավ է օգտագործել կոտեմը հում վիճակում, լինի դա աղցանների մեջ, թե որպես կողմնակի ճաշատեսակ: Դուք միշտ կարող եք համատեղել կոտեմը այլ առողջարար բանջարեղենի հետ։
Առավել մանրամասն` այստեղ.
https://t.me/armenia24live