7 «առողջ» պատճառ՝ ավելի շատ գարեջուր խմելու համար
PHOTOBlognews.am-ը գրում է.
Մենք լավ նորություններ ունենք գարեջրի սիրահարների համար։ Գիտնականները հայտնաբերել են գարեջրի մի շարք հատկություններ, որոնք դրական կերպով են ազդում ընդհանուր առողջության վրա։
BlogNews-ը առանձնացրել է այդ հատկություններից 7 ամենանշանակալիցները, որոնք իմանալով՝ Դուք հանգիստ խղճով կարող եք վայելել այս ըմպելիքը։
1. Գարեջուրը կարող է ավելացնել ոսկրային հյուսվածքի խտությունը
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ գարեջուրը մեծ քանակությամբ սիցիլիում է պարունակում։ Դա օգնում է իրար միացնել ոսկրային և մկանային հյուսվածքները, ինչպես նաև բարձրացնում է ոսկրային հյուսվածքների խտությունը։ Հատկապես օգտակար է սև գարեջուրը։ Այս իսկ պատճառով սև գարեջրի չափավոր օգտագործումն ամրապնդում է ոսկրային համակարգը և կանխում դրա հետ կապված հիվանդությունների զարգացումը։
2. Գարեջուրը կարող է բարձրացնել խոլեստերինի մակարդակն արյան մեջ
Գիտնականները պարզել են, որ գարեջրի օգտագործումը նպաստում է առողջարար խոլեստերինի չափաբաժնի աճին արյան մեջ։ Օրական 2 գավաթ գարեջուրը կարող է դրական ազդեցություն թողնել խոլեստերինի մակարդակի վրա։
3. Գարեջուրը կարող է նվազեցնել սրտանոթային հիվանդությունների հավանականությունը
Ինչպես հաղորդում են Հարվարդի համալսարանից, 100-ից ավելի հետազոտությունների արդյունքում պարզվել է, որ կա ուղիղ համեմատական կապ գարեջրի չափավոր օգտագործման և սրտանոթային հիվանդությունների հավանականության 25%-40% նվազման միջև։ Այսպիսով, եթե ցանկանում եք առողջ սրտանոթային համակարգ ունենալ, կարող եք ժամանակ առ ժամանակ Ձեզ թույլ տալ վայելել սառը գարեջուր։
4. Գարեջուրը կարող է նվազեցնել դիաբետի զարգացման հավանականությունը
Հետազոտությունները ցույց են տվել ուղիղ համեմատական կապ գարեջրի չափավոր օգտագործման և երկրոդ տիպի շաքարային դիաբետի զարգացման հավանականության նվազման միջև։
5. Գարեջուրը կարող է կանխել երիկամի քարերի զարգացումը
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ օրական մեկ շիշ գարեջուր ըմպելը նվազեցնում է երիկամի մեջ քարերի զարգացման հավանականությունը 40%-ով։
6. Գարեջուրը կարող է օգնել պայքարել քաղցկեղի դեմ
Գերմանացի գիտնականները պարզել են, որ գարեջրի բաղադրիչ նույթերից մեկը՝ քսանթոհումոլը, կարող է կանխել կրճատել ընդունվող տեստաստերոնի քանակը, ինչը զգալիորեն կնվազեցնի շագանակագեղձի քաղցկեղի հավանականությունը։
7. Գարեջուրը պաշտպանում է խելագարությունից
Իհարկե, սա տարօրինակ է հնչում, սակայն գարեջուրն օգնում է պայքարել դեմենիցիայի դեմ։ Բանն այն է, որը վերը նշված նյութը՝ քսանթոհումոլը, կարող է խոչընդոտել քրոնիկական սթրեսի զարգացմանը։ Իսկ այս տեսակի սթրեսը խելագարության հիմնարար հարուցիչներից մեկն է։ Այդ իսկ պատճառով գարեջրի չափավոր օգտագործումը կարող է նպաստել ուղեղի բնականոն աշխատանքի պահպանմանը։
Այսպիսով, Դուք արդեն գիտեք, որ գարեջրի օգտագործումը ոչ միայն հաճույք է պատճառում, այլ նաև իր ներդրումն է ունենում Ձեր առողջության բարելավման գործում։ Սակայն միշտ հիշեք, որ նույնիսկ ամենաօգտակար բանը չափից շատ օգտագործելը վնասակար է առողջության համար. մշտապես հետևեք այս կարգախոսին և երբեք մի՛ չարաշահեք գարեջուրը։