Oրվա բաղադրատոմս . Համեղ ընկույզներ պատրաստելն այսուհետ խնդիր չէ
ЛАЙФԲաղադրիչներ
- Խմորի համար`
- ալյուր - 1,5 բաժակ
- կարագ - 70 գր
- շաքարավազ - 3 ճ/գդ
- ձու - 1 հատ
- փխրեցուցիչ - 1/3 թ/գդ
- աղ - ըստ ճաշակի
- Միջուկի համար`
- խտացրած կաթ եփված - 1 տուփ
Պատրաստման եղանակ
- Ձուն շաքարավազի հետ հարում ենք, մինչև շաքարավազը լուծվի։ Կարագը հալեցնում ենք, թողնում ենք սառչի և անընդհատ խառնելով, լցնում ենք ձվով և շաքարավազով զանգվածի մեջ։ Ալյուրը փխրեցուցիչի և մեկ պտղունց աղի հետ մաղում ենք և ավելացնում ձվով զանգվածի մեջ։

- Խմորը, ընկույզի չափ կտորների ենք բաժանում, և գնդում։ Խմորի գնդիկները դնում ենք ձևամանի մեջ, ձևամանը փակում ենք և դնում կրակի վրա` երկու կողմից թխում ենք։

- Պատրաստի թխվածքաբլիթների ավելորդ հատվածները կտրում ենք, փշրում և լցնում խտացրած կաթի մեջ (կարող ենք նաև մանրացված ընկույզ լցնել)։ Ստացված կրեմը լցոնում ենք ընկույզների մեջ և դրանք զույգերով միացնում ենք` ամբողջական ընկույզ ձևավորելով։

- Բարի ախորժակ։

Ի դեպ, «Թխվածքաբլիթ ընկույզ» պատրաստելիս, եթե եփած խտացրած կաթ ձեռքի տակ չունեք, ապա կարող եք խտացրած կաթը 2-3 ժամ եփել` խորը կաթսայի մեջ, որպեսզի խտացրած կաթն ամբողջությամբ ջրով ծածկված լինի
1
Почему бывший министр обороны «заговорил сейчас»? «Паст».
2
Отныне не «спонтанно», а организованно. «Паст».
3
Пашинян: Вопрос Нагорного Карабаха был решен в 1996 г, просто никто нам об этом не говорил
4
В Ереване прошёл образовательный марафон «ЕАЭС: интеграция и возможности»
5
Цена серебра обновила рекорд - $57,86 за унцию



