Ամանորյա տորթեր ”Եղևնիներ”
ЛАЙФԲաղադրիչներ
- Կրեմի համար՝
- շոկոլադ սպիտակ - 100 գր
- պանիր մասկարպոնե - 170 գր
- կարագ - 100 գր
- հյութ կիտրոնի - 1 ճ/գդ
- Ինչպես նաև`
- մարցիպան - 400 գր (կարմիր, սպիտակ)
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք բիսկվիթը ահա այս եղանակով:
Պատրաստի բիսկվիթը հովացնում ենք և բաժանում 7 սմ-անոց 12 շրջանների:
- Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք և հասցնում սենյակային ջերմաստիճանի: Այնուհետև կամաց-կամաց ավելացնում ենք մասկարպոնեն, հալեցրած կարագն ու կիտրոնի հյութը:

- Նախախատրաստում ենք կարմիր և սպիտակ մարցիպանը:

- Սպիտակ մարցիպանից պատրաստում ենք ձյունիկներ և աստղիկներ: Մենք ստանալու ենք 6 փոքր տորթ, իսկ յուրաքանչյուր համար անհրաժեշտ է` 2 մեծ, 2 մինջին և 2 փոքր չափսի ձյունիկներ 1 աստղիկ, 6 փոքր օղակ, փայտիկ և տերևներ (թողնում ենք 6-7 ժամ, որ չորանան):

- Հավաքում ենք եղևնին: Ձյունիկների և օղակների մեջ անցքեր ենք անում և վերջիններս ձյունիկ-օղակ հերթականությամբ շարում ենք փայտիկի վրա: Այդպես հավաքում ենք բոլոր ձյունիկներն ու օղակները, իսկ վերջում ամրացնում ենք փոքրիկ գնդիկ և աստղիկ: Թողնում ենք, որ եղևնիները չորանան:

- 2 փոքրիկ բիսկվիթները դնում ենք իրար վրա, կրեմ քսում և թողնում ենք մի քիչ սառչեն (12 բիսկվիթներից ստացվում են 6 բիսկվիթներ):

- Զգուշությամբ հագցնում ենք մարցիպանը:

- Ամրացնում ենք տերևները:

- Ամրացնում ենք եղևնիները:

- Ահա և վերջ:

1
Почему бывший министр обороны «заговорил сейчас»? «Паст».
2
Отныне не «спонтанно», а организованно. «Паст».
3
Пашинян: Вопрос Нагорного Карабаха был решен в 1996 г, просто никто нам об этом не говорил
4
В Ереване прошёл образовательный марафон «ЕАЭС: интеграция и возможности»
5
Цена серебра обновила рекорд - $57,86 за унцию




