Սուրճն՝ ատամների պաշտպան
ФОТОՍտոմատոլոգները պնդում են, որ սուրճի չափավոր օգտագործումը կարող է կանխել կարիեսի առաջացումը: Գիտնականները հայտնաբերել են, որ սուրճի որոշ տեսակի հատիկները հակաբակտերիալ հատկություններ ունեն: Նրանք պնդում են, որ սեւ թունդ սուրճը կարող է պահպանել ատամների առողջությունը:

Կատարված բազմաթիվ փորձերի ժամանակ կիրառված կաթնատամների վրա գիտնականները բակտերիաների օգնությամբ բիոթաղանթներ են աճեցրել: Գործընթացի ավարտին ատամները մշակել են սուրճի հատիկների լուծույթով, որոնք ոչնչացրել են բակտերիաները: Գիտնականները համարում են, որ պատճառը սուրճի մեջ պարունակվող պոլիֆենոլներն ու հակաօքսիդանտներն են:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Почему Арман Татоян не участвовал в слушаниях по делу политзаключённых? «Паст»
2
Где искать следы отмывания денег? «Паст»
3
Просто решили не возбуждать уголовное производство — и… всё. «Паст»
4
Отныне не «спонтанно», а организованно. «Паст».
5
Пашинян: Вопрос Нагорного Карабаха был решен в 1996 г, просто никто нам об этом не говорил



